Myprotein
Writer and expert3 vuotta Ago
Oletko koskaan tuntenut itseäsi hermostuneeksi kävellessäsi sisään kuntosalille? Vältteletkö voimaharjoittelua? Et ole yksin.
Tutkimus osoittaa, että naiset eivät ainoastaan tunne itseään vähemmän itsevarmoiksi salilla, vaan vähättelevät myös fyysisiä kykyjään.1,2 Itse asiassa vaikuttaa siltä, että vaikka selviäisimmekin salille asti, naisilla on vielä useita muita esteitä, jotka estävät meitä tuntemasta itseämme itsevarmoiksi ja mukaviksi saliympäristössä.
Ainoana naisena salilla oleminen voi tehdä olon epävarmaksi, tai jos koet, että et tiedä mitä teet (vaikka oikeasti tiedätkin), ja nämä tunteet rajoittavat sitä, miten liikutamme kehojamme. Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi, mitä voimme tehdä tunteaksemme itsemme varmemmiksi urheilussa ja kuntoilussa, jotta saamme tämän sukupuolten välisen kuilun kurottua kiinni?
Usko itseesi
Tutkimukset osoittavat, että naiset jatkuvasti arvioivat omat testituloksensa miehiin verrattuna huonommiksi.3 Vaikka itse asiassa naisilla oli sama keskiarvo testituloksena kuin miehillä. Jopa sen jälkeenkin, kun osallistujille näytettiin heidän oma testituloksensa, naiset edelleen arvioivat oman suorituksensa huonommaksi muihin verrattuna kuin miehet.
Mitä tämä siis osoittaa? Vaikka tiedämme, että pystymme suoriutumaan mistä tahansa tehtävästä yhtä hyvin kuin miehetkin, emme siltikään usko itseemme. Tämä ehkä selittää, miksi silti koemme huijari-syndroomaa, vaikka tekisimme täydellisen maastavedon kaikkien salilla olijoiden katsoessa.Usko itseesi nainen. Jos tiedät, että hallitset maastavedon, niin näytä kaikille miten se tehdään. Jos et ole vielä ihan siihen valmis, ota kaveri mukaan sparraamaan ja kannustamaan, kun opettelet hallitsemaan liikkeen.Jos olet aloittelija, muista että puolet miehistä on todennäköisesti ihan samassa tilanteessa kuin sinä, mutta vain parempia piilottamaan sen.Murskaa yhteiskunnalliset stereotypiat
Naiset voivat olla kilpailuhenkisiä, itsevarmoja ja hikoilla. Mitä nopeammin me kaikki hyväksymme tämän, sen parempi. Kehopositiivisuus-liike sekä kampanjat kuten “This Girl Can” ovat osoittaneet, että urheilun rakastaminen ja fyysinen aktiivisuus ei katso muotoon tai kokoon.Ja ennen kaikkea, haluatko todella vältellä rakastamaasi urheilua, koska se voi johtaa vartalon kehittymiseen sellaiseen muotoon, joka ei vastaa yhteiskunnan ihanteita täydellisestä vartalosta? Imani Lansiquot, olympiajuoksija sekä British Athletics -järjestön Tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallistumisen lautakunnan johtava urheilija kertoo, että myös huippu-urheilijat tuntevat tämän paineen:“Henkilökohtainen kokemukseni on, että urheilu ei tuntunut helpoimmalta tai helposti saavutettavalta harrastukselta nuorelle tummaihoiselle tytölle Etelä-Lontoossa. Iso syy tälle oli se stigma, että urheilua pidettiin poikien harrastuksena ja naisurhelijat nähtiin “liian lihaksikkaina” tai “poikatyttöinä”.”Olemme kasvaneet näiden kamalien ajatusten parissa, jotka perustuvat täysin siihen, miltä urheilu ja kuntoilu saavat meidät näyttämään ulkoisesti, huomioimatta lainkaan sitä, mitä ne tekevät meidän sisäiselle hyvinvoinnille. Imanin toiveet naisurheilijoiden tulevaisuudelle kiteyttävät tämän täydellisesti:“Uskon, että avain näiden stigmojen rikkomiseen siitä, mitä urheilu merkitsee, on osallistaa enemmän naisia ja ihmisiä erilaisista taustoista urheilun pariin. Haluaisin, että nuoret naiset voisivat löytää urheilusta voimaannuttamisen kanavan, eikä vain jotain, mitä on pakko tehdä koulussa, tai koska olet hyvä siinä.”
Tue toisia naisia
Tämä pandemia on vaikuttanut meihin kaikkiin, mutta osa meistä on joutunut kamppailemaan enemmän kuin toiset. Women in Sport:in tekemä raportti osoittaa, että pandemia on jälleen suurentanut kuntoiluun liittyvää sukupuolten välistä kuilua, kun naiset ottavat enemmän roolia kotitöissä, kuten lasten kotikoulussa.Lastenhoidon järjestäminen ei ole vaikeaa ainoastaan rahallisesti vaan myös järjestelyiden puolesta, joten se on ollut este naisille jo ennen nykyisiä olosuhteita. Tilanne on kuitenkin vain pahentunut viimeisen vuoden aikana.Tutkimus osoittaa, että 32% naisista on laittanut oman kuntonsa taka-alalle, koska heillä on liikaa tekemistä muille ihmisille. 61% naisista sanoo, että he keskittyvät enemmän kuntoiluun sitten, kun tilanne on ohi.Vaikka tämä kuulostaa tämä masentavalta, on paljonkin, mitä voimme tehdä kannustaaksemme ja auttaakseemme toisiamme näinä aikoina. Liikutetaan toinen toisiamme vaikkapa jakamalla ilmaisia treenejä (katso myös blogimme “Treeni” -osio) tai viemällä ystävä pikaiselle lenkille paikalliseen puistoon.Women in Sport:in raportti myös korostaa, että meidän tulee nostaa naisten profiilia yhteiskunnassa. Meidän on ymmärrettävä, että ei ole itsekästä huolehtia itsestään, vaan omasta hyvinvoinnista ja onnellisuudesta huolehtiminen on tärkeää myös koko perheelle.Muista tämä
Kansainvälinen naistenpäivä on mahtava tilaisuus juhlia naisista löytyvää voimaa, mutta mahdollisuus myös tarkastella, mitä voisimme vielä tehdä leikkikentän tasoittamiseksi. Ei anneta yhteiskunnallisten stereotypioiden nujertaa meitä ja tuetaan toisiamme tavoitteidemme saavuttamiseksi.Muista, että SINÄ KUULUT sinne kuntosalille, juoksuradalle, uima-altaaseen tai minne tahansa, mikä pitää sinut aktiivisena ja tekee sinut onnelliseksi.
Myprotein
Writer and expert