
Miten tehdä itse vegaaneja proteiinipatukoita? Kokeile tätä reseptiä, johon käytimme Myproteinin Vegan Blend -proteiinijauhetta.
Kokeile vaihtaa liha ja maitotuotteet aina silloin tällöin koko päivän ajaksi. Väestönkasvun myötä seuraavan 30 aikana emme yksinkertaisesti pysty vastaamaan eläinperäisten tuotteiden kulutukseen.
Tiesitkö, että yhdellä lihattomalla yhden hengen aterialla säästät hiilidioksidipäästöissä yhtä paljon kuin:
Keittäisit vettä 388 kertaa vedekeittimellä
Yhdeksän ihmisen päivittäinen veden käyttö
11g rasvaa
Ja jopa 90 kaloria.
Ainekset vegaaneihin proteiinipatukoihin
10-12 patukkaa
- 100g
Vegan Blend (Chocolate Smooth Flavour)
taiBrown Rice Protein
taiPea Protein Isolate
- 70g
Instant Oats
- 30g
Cacao Nibs
1 appelsiini (kuori)
3 rkl kookosöljyä
60ml soija/kookos/mantelimaitoa
- 100g
Cacao Liquor Buttons
50g rakeista makeutusainetta/sokeria
Valmistus
Sekoita yhteen proteiinijauhe, kaurahiutaleet, kaakaonibsit ja appelsiinin kuori isossa kulhossa.
Lisää kookosöljy ja maito asteittain, kunnes seos on yhtenäistä, mutta ei liian tahmaista.
Painele seos tiukasti uunipellille ja laita jääkaappiin ainakin 1 tunnin ajaksi.
Sulata suklaa kulhossa pitämällä sitä kiehuvassa vedessä. Liuota makeutusaine suklaaseen ja kaada seos sitten uunipellillä seisovan proteiiniseoksen päälle.
Koristele appelsiinin kuorella ja laita jääkaappiin vielä 30 minuutiksi. Leikkaa paloiksi ja nauti viikon mittaan.
Ravitsemukselliset tiedot
Kalorit | 249 |
---|---|
Rasvan kokonaismäärä | 14g |
Hiilihydraatit yhteensä | 28g |
Proteiini | 13g |
