Haluatko lasagnea, mutta et halua tehdä kokonaista vuoallista? Kokeile tätä lasagnea, joka tehdään leipävuokaan! Saat 4 päivän annokset kerralla.
Tämä lasagne sopii täydellisesti proteiinipitoiseen meal preppaukseen, silloin kun kaipaat lohturuokaa.Ainekset (neljälle henkilölle)
- 1tl kookosöljyä
- 1 sipuli (hienonnettuna)
- 2 valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 1rkl kuivatettua oreganoa
- 350g kalkkunaa
- 600g hienonnettua tomaattia tai tomaattimurskaa
- 300g lasagnelevyjä
- 1 kesäkurpitsa
- 1tl merisuolaa ja mustapippuria
- 400g raejuustoa
- 3 kananmunan valkuaista
- 100g vähärasvaista juustoraastetta
Valmistus
- Ensiksi pilko kalkkuna. Lisää kookosöljy kattilaan ja pidä sitä keskilämmöllä. Lisää sipuli ja paahda 3-4 minuutin ajan. Lisää sitten valkosipuli ja paahda vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää seuraavaksi kalkkuna ja anna sen ruskistua 3-4 minuutin ajan välillä sekoittaen. Sekoita oregano, 1/2tl suolaa ja pippuria sekä tomaatit ja hauduta alhaisella lämmöllä 10 minuuttia.
- Sekoita odottaessasi raejuusto ja kananmunan valkuaiset jäljellä olevan suolan ja pippurin kanssa. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Viipaloi kesäkurpitsa pitkiksi viipaleiksi. Pese lasagnelevyt kylmän veden alla.
- Kun kalkkunaseos on valmis, on aika tehdä lasagne. Aloita kerros kesäkurpitsalla. Laita sitten kalkkuna, juustokastike, lasagnelevyt ja kesäkurpitsa. Viimeistele lasagne juustokastikkeella ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista 15 minuuttia folion ollessa päällä. Poista sitten folio ja käännä lämpö 20 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia. Kun se on valmis, jaa neljään rasiaan ja tarjoile suosikkisalaattisi tai vihannesten kera. Säilyy jääkaapissa enintään kolme päivää.
Jennifer Blow on meidän UKVRN rekisteröity ravitsemusasiantuntijamme - Yhdistyneen Kuningaskunnan rekisteri valtuutetuista ja koulutetuista ravitsemusasiantuntijoista. Hän on ravitsemustieteen kandidaatti ja suorittanut tämän lisäksi myös ravitsemustieteen maisterin opinnot sekä erikoistunut lisäravinteisiin ja urheiluravitsemukseen.
Jennifer on tämän lisäksi myös mainittu osaamisestaan useilla eri suurilla sivuilla kuten Voguen, Ellen ja Grazian sivuilla.
Hänen kokemuksensa ovat myös laajat. Hän on työsekennellyt yhdessä NHS:sän kanssa erilaisissa ravitsemustesteissä ja osallistunut useisiin eri tieteellisiin tutkimuksiin, joissa on tutkittu esimerkiksi omega-3 rasvoja. Tämän lisäksi tutkimus, jossa tutkittiin roskaruoan vaikutuksia kehoon on myös julkaistu vuosittaisessa Nutrition Society konferenssissa. Jennifer myös aktiivisesti päivittää tietotaitoaan varmistaakseen, että hänen ravitsemustietonsa perustuu viimeisimpiin tieteellisiin tuloksiin. Voit lukea lisää Jenniferin kokemuksista täältä.
Vapaa-ajallaan Jennifer rakastaa mäkikävelyitä sekä pyöräilyä. Hän myös rakastaa levittää sanomaa siitä miten terveellisesti eläminen ja kunnossa pysyminen eivät todellakaan tarkoita nääntymistä.