RUOKAOHJEET
Maidoton kanelikierre

https://youtu.be/6_UIvTebPbs
Ainekset
- 185ml mantelimaitoa
- 7g hiivaa
2 rkl Sugar-Free Maple Syrup - 1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl 100% Coconut Oil (sulatettuna) 90g Chocolate Vegan Protein Blend - 180g täysjyväjauhoja
- 1 tl jauhettua kanelia
- 70g pekaanipähkinöitä
- 2 keskikypsää banaania
- 6 taateleita (ilman kiviä)
- 1 rkl jauhettua kanelia
- 1-2 rkl mantelimaitoa
- 100g vegaania tuorejuustoa

Valmistus
Tee ensin taikina. Lämmitä mantelimaito lämpimäksi, ei kuumaksi. Lisää se pieneen kulhoon hiivan kanssa ja kaada joukkoon myös sokeriton siirappi. Jätä sivuun noin 5 minuutin ajaksi. Tee seuraavaksi pellavansiemensekoitus lisäämällä 3rkl vettä 1rkl pellavansiemeniä ja anna imeytyä muutaman minuutin ajan. Tämä sitoo kanelikierteen taikinan yhteen. Nyt yhdistä jauhot, vegaani proteiinia, kaneli ja sulatettu kookosöljy isossa kulhossa. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja lisää ne sitten asteittan maito-hiiva-sekoitukseen. Lisää taikina jauhoiselle pinnalle ja vaivaa noin 20 sekuntia. Laita sitten taikinapallo kulhoon ja peitä kulho keittiöliinalla. Laita kulho jonnekin lämpimään turpoamaan tuplasti suuremmaksi seuraavan tunnin ajaksi. Tee täyte. Sekoita yhteen pähkinät, banaanit ja taatelit, kunnes sekoitus on sileää. Kun taikina on turvonnut, lämmitä uuni 180°. Lisää hieman jauhoja suurelle alustalle ja kaulitse taikina isoksi neliöksi. Levitä täyte tasaisesti koko taikinan päälle ja rullaa sitten taikina rullaksi aloittaen lyhimmästä sivusta. Leikkaa rulla 8-10 palaan. Laita palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja peitä keittiöliinalla. Jätä seisomaan vielä 20 minuutin ajaksi. Paista 25-30 minuuttia, kunnes väri on kullanruskea ja jätä sitten jähtymään. - Tee kuorrutus sekoittamalla vegaani tuorejuusto ja mantelimaito keskenään. Lisää joukkoon hieman sokeritonta siirappia, jos haluat enemmän makeaa. Kuorruta kanelikierteet ja nauti.
calories | 270 |
totalFat | 11 |
totalCarbohydrates | 30 |
protein | 13 |

Laura Myllykoski Writer and expert