RUOKAOHJEET
Proteiinikakku synttärijuhlaan! | Resepti

Proteiinikakku juhlaan kuin juhlaan!
Tämä proteiinikakku on paras asia mitä olet maistanut koko vuonna, se sisältää paljon proteiinia, mutta vain vähän hiilihydraatteja - maku on silti erinomainen!
Myproteinin synttäreiden kunniaksi halusimme jakaa proteiinikakku -reseptimme, joka valmistuu nopeasti seuraavia ohjeita noudattaen.

Annoksia: 12
Reseptillä valmistuu 2-kerroksinen täytekakku. Jos haluat valmistaa 4-kerroksisen kakun voit yksinkertaisesti tuplata proteiinikakku -reseptissä olevat ainekset.
Proteiinikakku -ainekset
Kakkupohjaan:
- 125g vehnäjauhoja
100g Birthday Cake Impact Whey proteiinijauhetta - 2 tl leivinjauhetta
- 4 keskikokoista munaa
150g kookosöljyä - 180g (kidemäistä) makeutusainetta
2 tl vaniljauutetta tai 10-12 tippaa vanilla flavdropseja - 2 rkl maitoa
- 50g nonparelleja
Koristeet ja täyte:
- 150g jauhemaista steviaa
75g Syntymäpäiväkakku - Impact whey proteiinia - 2 rkl pehmennyttä kookosöljyä
- 300g vähärasvaista tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta tai 4-6 tippaa vanilla flavdropseja - 150g nonparelleja
Valmistus
Kakkupohja:
- Lämmitä uuni 160 asteeseen
- Voitele 2 pyöreää kakkuvuokaa (20cm halkaisija) kookosöljyllä ja vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, whey proteiinijauhe ja 50g nonparelleja.
- Sulata kookosöljy. Sekoita sulanut kookosöljy toisessa kulhossa yhteen haluamasi (kidemäisen) makeutusaineen kanssa. Vatkaa kookosöljy ja makeutusaine sähkövatkaimella noin 3-4 minuutin ajan.
- Kun seos näyttää vaalealta ja kermaiselta lisää sekaan munat yksitellen samalla vatkaten noin 10 sekunnin ajan jokaisen munan jälkeen. Lisää lopuksi vanilja ja maito ja vatkaa vielä hetki.
- Kaada kuivat aineet varovasti yhteen seoksen kanssa samalla vatkaten pienellä nopeudella.
- Jaa seos tasan kakkuvuokiin ja paista uunissa noin 30-35 minuuttia. Voit kokeilla onko kakku valmis haarukan avulla, jos haarukkaan jää taikinaa kakkua koskiessasi anna sen paistua vielä hetki.
- Nosta pohjat pois uunista ja anna jäähtyä 10-15 minuttia. Kaada pohjat pois kakkuvuoista tämän jälkeen ja anna jäähtä kokonaan.
Kuorrutus ja koristelu:
- Vatkaa tuorejuusto kulhossa noin 10 sekunnin ajan. Lisää sekaan pehmennyt kookosöljy ja jatka sekoittamista kunnes seos on ilmavaa
- Lisää sekaan jauhemainen stevia hitaasti samalla vatkaten hitaasti. Kun olet lisännyt kaiken vatkaa seosta vielä 10-15 sekuntia täydellä teholla. Jos seos on liian paksua voit lisätä sekaan hieman maitoa. Laita seos jääkaappiin noin 20 minuutiksi, jotta se voi asettua.
- Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet levitä 1/3 tuorejuustokuorrutteesta toisen pohjan päälle ja aseta toinen pohja tämän päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja huolehdi, että levität kuorrutetta myös reunoille. Koristele kakku nonparelleilla
Proteiinikakku - ravintoainesisältö:
Per pala
Kalorit: 256kcal
Proteiini: 17g
Hiilihydraatit: 11g
Rasva: 16g

Daniela Flaszka Writer and expert