
Proteiinikakku juhlaan kuin juhlaan!
Tämä proteiinikakku on paras asia mitä olet maistanut koko vuonna, se sisältää paljon proteiinia, mutta vain vähän hiilihydraatteja - maku on silti erinomainen!
Myproteinin synttäreiden kunniaksi halusimme jakaa proteiinikakku -reseptimme, joka valmistuu nopeasti seuraavia ohjeita noudattaen.

Annoksia: 12
Reseptillä valmistuu 2-kerroksinen täytekakku. Jos haluat valmistaa 4-kerroksisen kakun voit yksinkertaisesti tuplata proteiinikakku -reseptissä olevat ainekset.
Proteiinikakku -ainekset
Kakkupohjaan:
125g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 keskikokoista munaa
150g kookosöljyä
180g (kidemäistä) makeutusainetta
2 tl vaniljauutetta tai 10-12 tippaa vanilla flavdropseja
2 rkl maitoa
50g nonparelleja
Koristeet ja täyte:
150g jauhemaista steviaa
2 rkl pehmennyttä kookosöljyä
300g vähärasvaista tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta tai 4-6 tippaa vanilla flavdropseja
150g nonparelleja
Valmistus
Kakkupohja:
Lämmitä uuni 160 asteeseen
Voitele 2 pyöreää kakkuvuokaa (20cm halkaisija) kookosöljyllä ja vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla.
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, whey proteiinijauhe ja 50g nonparelleja.
Sulata kookosöljy. Sekoita sulanut kookosöljy toisessa kulhossa yhteen haluamasi (kidemäisen) makeutusaineen kanssa. Vatkaa kookosöljy ja makeutusaine sähkövatkaimella noin 3-4 minuutin ajan.
Kun seos näyttää vaalealta ja kermaiselta lisää sekaan munat yksitellen samalla vatkaten noin 10 sekunnin ajan jokaisen munan jälkeen. Lisää lopuksi vanilja ja maito ja vatkaa vielä hetki.
Kaada kuivat aineet varovasti yhteen seoksen kanssa samalla vatkaten pienellä nopeudella.
Jaa seos tasan kakkuvuokiin ja paista uunissa noin 30-35 minuuttia. Voit kokeilla onko kakku valmis haarukan avulla, jos haarukkaan jää taikinaa kakkua koskiessasi anna sen paistua vielä hetki.
Nosta pohjat pois uunista ja anna jäähtyä 10-15 minuttia. Kaada pohjat pois kakkuvuoista tämän jälkeen ja anna jäähtä kokonaan.
Kuorrutus ja koristelu:
Vatkaa tuorejuusto kulhossa noin 10 sekunnin ajan. Lisää sekaan pehmennyt kookosöljy ja jatka sekoittamista kunnes seos on ilmavaa
Lisää sekaan jauhemainen stevia hitaasti samalla vatkaten hitaasti. Kun olet lisännyt kaiken vatkaa seosta vielä 10-15 sekuntia täydellä teholla. Jos seos on liian paksua voit lisätä sekaan hieman maitoa. Laita seos jääkaappiin noin 20 minuutiksi, jotta se voi asettua.
Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet levitä 1/3 tuorejuustokuorrutteesta toisen pohjan päälle ja aseta toinen pohja tämän päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja huolehdi, että levität kuorrutetta myös reunoille. Koristele kakku nonparelleilla
Proteiinikakku - ravintoainesisältö:
Per pala
Kalorit: 256kcal
Proteiini: 17g
Hiilihydraatit: 11g
Rasva: 16g
