Daniela Flaszka
Writer and expert6 vuotta Ago
Proteiinikakku juhlaan kuin juhlaan!
Tämä proteiinikakku on paras asia mitä olet maistanut koko vuonna, se sisältää paljon proteiinia, mutta vain vähän hiilihydraatteja - maku on silti erinomainen!
Myproteinin synttäreiden kunniaksi halusimme jakaa proteiinikakku -reseptimme, joka valmistuu nopeasti seuraavia ohjeita noudattaen.
Annoksia: 12
Reseptillä valmistuu 2-kerroksinen täytekakku. Jos haluat valmistaa 4-kerroksisen kakun voit yksinkertaisesti tuplata proteiinikakku -reseptissä olevat ainekset.
Proteiinikakku -ainekset
Kakkupohjaan:
- 125g vehnäjauhoja
- 100g Birthday Cake Impact Whey proteiinijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 keskikokoista munaa
- 150g kookosöljyä
- 180g (kidemäistä) makeutusainetta
- 2 tl vaniljauutetta tai 10-12 tippaa vanilla flavdropseja
- 2 rkl maitoa
- 50g nonparelleja
Koristeet ja täyte:
- 150g jauhemaista steviaa
- 75g Syntymäpäiväkakku - Impact whey proteiinia
- 2 rkl pehmennyttä kookosöljyä
- 300g vähärasvaista tuorejuustoa
- 1 tl vaniljauutetta tai 4-6 tippaa vanilla flavdropseja
- 150g nonparelleja
Valmistus
Kakkupohja:
- Lämmitä uuni 160 asteeseen
- Voitele 2 pyöreää kakkuvuokaa (20cm halkaisija) kookosöljyllä ja vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, whey proteiinijauhe ja 50g nonparelleja.
- Sulata kookosöljy. Sekoita sulanut kookosöljy toisessa kulhossa yhteen haluamasi (kidemäisen) makeutusaineen kanssa. Vatkaa kookosöljy ja makeutusaine sähkövatkaimella noin 3-4 minuutin ajan.
- Kun seos näyttää vaalealta ja kermaiselta lisää sekaan munat yksitellen samalla vatkaten noin 10 sekunnin ajan jokaisen munan jälkeen. Lisää lopuksi vanilja ja maito ja vatkaa vielä hetki.
- Kaada kuivat aineet varovasti yhteen seoksen kanssa samalla vatkaten pienellä nopeudella.
- Jaa seos tasan kakkuvuokiin ja paista uunissa noin 30-35 minuuttia. Voit kokeilla onko kakku valmis haarukan avulla, jos haarukkaan jää taikinaa kakkua koskiessasi anna sen paistua vielä hetki.
- Nosta pohjat pois uunista ja anna jäähtyä 10-15 minuttia. Kaada pohjat pois kakkuvuoista tämän jälkeen ja anna jäähtä kokonaan.
Kuorrutus ja koristelu:
- Vatkaa tuorejuusto kulhossa noin 10 sekunnin ajan. Lisää sekaan pehmennyt kookosöljy ja jatka sekoittamista kunnes seos on ilmavaa
- Lisää sekaan jauhemainen stevia hitaasti samalla vatkaten hitaasti. Kun olet lisännyt kaiken vatkaa seosta vielä 10-15 sekuntia täydellä teholla. Jos seos on liian paksua voit lisätä sekaan hieman maitoa. Laita seos jääkaappiin noin 20 minuutiksi, jotta se voi asettua.
- Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet levitä 1/3 tuorejuustokuorrutteesta toisen pohjan päälle ja aseta toinen pohja tämän päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja huolehdi, että levität kuorrutetta myös reunoille. Koristele kakku nonparelleilla
Proteiinikakku - ravintoainesisältö:
Per pala
Kalorit: 256kcal
Proteiini: 17g
Hiilihydraatit: 11g
Rasva: 16g
Daniela Flaszka
Writer and expert
Daniela on auktorisoitu 4. tason EHFA Personal Trainer ja kuuluu täten EREPS:in (The European Register of exercise Professionals) auktorisoituihin personal trainereihin. Hän on aikaisemmin saanut Itä-Suomen Yliopistolta todistuksen liikuntalääketieteiden ja terveystieteiden perusteista vuonna 2016.
Tällä hetkellä Daniela opiskelee Amsterdamissa urheiluliiketoimintaa ja saa liikuntatieteiden kandidaattinsa vuonna 2020. Tämä koulutus tarjoaa hänelle mahdollisuuden työskennellä johtamisen ja liiketalouden puolella urheilumaailmassa.
Daniela nauttii terveellisestä sekä tasapainoisesti elämäntavasta. Urheilu, erityisesti salitreenaaminen, sekä ravitseva ruoka ovat isossa osassa hänen arkipäiväänsä ja hän on myös todella kiinnostunut työskentelystä urheilusektorilla valmistauduttuaan. Daniela uskoo, että tasapaino on avainasemassa terveellisen elämän saavuttamisessa tai ylläpidossa ja siksi on tärkeää kuunnella sekä kehoa kuin mieltä.
Lue lisää Danielasta täältä.