Jos otat brunssit vakavasti, tämä resepti on sinua varten.
Tämä suolainen kasa vohveleita on paras tapa aloittaa aamu viikonloppuna. Ja joo, se saattaa ottaa hieman enemmän aikaa kuin pelkät munat ja pekoni, mutta se on todellakin sen arvoista!Niall Kirkland on jälleen onnistunut luomaan makuhermoja hivelevän aamiaisen, joka on täynnä proteiinia. Mehukasta kanaa ja uppomuna sekä päällä rapeaa punasipulia ja kermaisia avokadon palasia, potkuna vielä tulinen hot sauce — tästä ei vohvelit enää parane.
4 annostahttps://youtu.be/AVIQ-0j14QU
Ainekset
Vohveleita varten:- 80g mantelijauhoja
- 3 rkl Kreikkalaista jogurttia
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl vaniljaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kookosöljyä (sulatettuna)
- 4 kananmunaa
- 3 rkl extra virgin oliiiviöljyä
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 1 tl paprikamaustetta
- 1 tl valkusipulirouhetta
- 1 tl korianteria silpottuna
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl omenasiideriviinietikkaa
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 2 kananrintaa
- 4 Kananmunaa
- Avokado (palasina)
- Punasipuli (pilkottuna)
- Silpottua korianteria
- Hot sauce
Valmistus
- Sekoita ensin yhteen oliiviöljy, kumina, savustettu paprika, valkosipulirouhe, korianteri, hunaja, omenaviinietikka, suola ja mustapippuri suuressa kulhossa, kunnes se ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet.
- Seuraavaksi peitä kananrinnat elintarvikemuovilla ja hakkaa nuijalla tai rullalla, kunnes kanan paksuus on noin puolittunut. Lisää sitten kanat marinadiin ja sekoita, kunnes se on kokonaan marinadin peitossa. Jätä marinoitumaan vähintään 30 minuutiksi ja esilämmitä uuni odottaessasi 190° C.
- Kun kanat ovat marinoitunut, siirrä ne leivinpellille tai astiaan ja paista 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kokonaan kypsyneet. Anna kanojen jäähtyä ennen hienontamista paloiksi kahdella haarukalla.
- Lisää vohveleita varten kaikki vohvelien ainesosat tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna vohvelikoneesi ja suihkuta siihen muutama suihkaus paistorasvaa.
- Lisää noin 1/4 vohveliseoksesta raudalle, sulje kansi ja paista 4-5 minuuttia, kunnes vohveli on kullanruskea ja rapea. Toista tämä vielä 3 kertaa, kunnes kaikki vohvelitaikina on käytetty.
- Uppomunia varten kiehauta keskikokoinen kattilallinen vettä, lisää 1 rkl mitä tahansa mallasetikkaa. Kun vesi kiehuu kevyesti, luo lastalla veteen pyörre ja riko sitten munasi varovasti kattilan keskelle. Mun alkaa heti kypsyä ja sen tulisi muodostaa kiinteä muoto.
- Keitä noin 90 sekuntia, jotta keltuainen pysyy juoksevana ja nosta sitten kananmuna pois lusikalla, jotta ylimääräinen vesi valuu pois ennen tarjoilua. Toista tämä prosessi jäljellä oleville munille.
- Tarjoile asettamalla vohveli lautaselle, päälle nyhtökana, lisää sitten uppomuna päälle ja avokado lautasen reunaan. Koristele punasipulilla, korianterilla ja päälle vielä ripaus hot saucea. Tätä me kutsumme aamiaiseksi!
Katso vielä nämä ideat brunssia varten:
Kinkku-juustopannukakut | Kokeilisitko?
Klassinen kinkku-juustoyhdistelmä maistuu nyt myös pannukakuissa! Tämä superaamiainen vie kielen mennessään!
Marino Katsourin Proteiinivohvelit | Herkullinen aamiainen
Herkullisen rapeat proteiinivohvelit auttavat sinua tankkaamaan aamulla tarvittavan määrän proteeinia ja hiilihydraatteja päivän aktiviteetteja varten.
Ravitsemukselliset tiedot
Kalorit | 484 |
---|---|
Rasvan kokonaismäärä | 35g |
Hiilihydraatit yhteensä | 11g |
Proteiini | 30g |
Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.
Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.
Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.