Valmista tämä herkullinen BBQ punajuuripihvi-hampurilainen vain 15 minuutissa.
Etsitkö uutta, helppoa ja nopeaa ateriaideaa? Tämä hampurilainen jonka välissä on punajuuripihvi on täydellinen resepti, joka valmistuu nopeammin kuin tajuatkaan. Voit päällystää hampurilaisen terveellisellä ja kotitekoisella vegaanisella hampurilaiskastikkeella luodaksesi ylitse muiden olevan viikonlopun illallisannoksen.
Lue hampurilaisten ravintosisältö postauksen lopusta.
Ainekset
Valmistuu: 4
Hampurilaiseen:- 1 pieni valkoinen sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 150g keitettyä punajuurta
- 150g keitettyä kvinoaa
- 150g täysjyväkorppujauhoja (voit myös laittaa sekaan paahtoleivän muruja)
- 2-3 rkl BBQ-kastiketta
- Ripaus suolaa ja pippuria
- 4 hampurilaissämpylää
- 1 pieni valkoinen sipuli (leikkaa pieniksi rinkuloiksi)
- 1 tl. Kookosöljyä
- 8 rkl. vegaanista majoneesia
- 1 tl. srirachaa tai muuta tulista kastiketta
- ½ tl. sinappia
Valmistus
1. Valmista ensin karamellisoidut sipulit. Paista pannulla sipulirinkulat matalalla lämmöllä ja pienellä lorauksella öljyä noin 10-15 minuuttia sekoittaen vähän väliä. Lisää 1rkl sokeria noin 5 minuutin jälkeen ja jatka sekoittamista.
2. Odottaessasi sipulien valmistumista laita punajuuripihveihin menevä sipuli yhdessä valkosipulin kanssa tehosekoittimeen ja sekoita kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Lisää sekaan punajuuri, keitetty kvinoa, korppujauhot, BBQ-kastike, suola ja pippuri ja sekoita kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin.
3. Paista sitten kookosöljy pannulla sen ollessa keskilämpöinen. Lisää hampurilaispihvit ja paista niitä molemmilta puolilta 10-12 minuuttia kääntäen puolessavälissä.
4. Valmistaaksesi vegaanisen hampurilaiskastikkeen sekoita majoneesi, sriracha sekä sinappi kulhossa. Laita punajuuripihvit sämpylöiden väliin, lisää karamellisoidut sipulit ja voitele vegaanisella kastikkeella. Täydellistä.
5. Tarjoile hampurilaiset ja nauti!
Jennifer Blow on meidän UKVRN rekisteröity ravitsemusasiantuntijamme - Yhdistyneen Kuningaskunnan rekisteri valtuutetuista ja koulutetuista ravitsemusasiantuntijoista. Hän on ravitsemustieteen kandidaatti ja suorittanut tämän lisäksi myös ravitsemustieteen maisterin opinnot sekä erikoistunut lisäravinteisiin ja urheiluravitsemukseen.
Jennifer on tämän lisäksi myös mainittu osaamisestaan useilla eri suurilla sivuilla kuten Voguen, Ellen ja Grazian sivuilla.
Hänen kokemuksensa ovat myös laajat. Hän on työsekennellyt yhdessä NHS:sän kanssa erilaisissa ravitsemustesteissä ja osallistunut useisiin eri tieteellisiin tutkimuksiin, joissa on tutkittu esimerkiksi omega-3 rasvoja. Tämän lisäksi tutkimus, jossa tutkittiin roskaruoan vaikutuksia kehoon on myös julkaistu vuosittaisessa Nutrition Society konferenssissa. Jennifer myös aktiivisesti päivittää tietotaitoaan varmistaakseen, että hänen ravitsemustietonsa perustuu viimeisimpiin tieteellisiin tuloksiin. Voit lukea lisää Jenniferin kokemuksista täältä.
Vapaa-ajallaan Jennifer rakastaa mäkikävelyitä sekä pyöräilyä. Hän myös rakastaa levittää sanomaa siitä miten terveellisesti eläminen ja kunnossa pysyminen eivät todellakaan tarkoita nääntymistä.