Rapeat Sriracha-Katkaravut

https://youtu.be/CYRcwwzXDj0
Ainekset
- 2dl mustaa riisiä
- 4 rkl kevytmajoneesia
- 1/2 tl sriracha-maustetta
- ½ rkl sweet chilli -kastiketta
- 50 g maissijauhoja
- 10 g vehnäjauhoja
- 40 ml kivennäisvettä
- 120 g parsakaalia
- 180 g katkarapuja
- 1 kevätsipuli
- 1 punainen chili, paloiteltuna
Valmistus
- Keitä ensin musta riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti (tähän menee tyypillisesti noin 25 minuuttia).
- Sekoita riisien kiehuessa majoneesi, sriracha ja sweet chilli -kastike yhteen tasaiseksi seokseksi. Jätä sivuun odottamaan seuraavaa vaihetta.
- Yhdistä maissijauhot ja vehnäjauhot kulhossa ja kaada niiden päälle kivennäisvesi, jotta ainekset muodostavat yhdessä taikinan. Jätä sivuun odottamaan seuraavaa vaihetta.
- Paloittele parsakaali ja paista pannulla keskilämmöllä. Kun parsakaali on hieman pehmentynyt ja ruskistunut, siirrä pois pannulta.
- Pyörittele katkaravut jauhotaikinassa ja paista sitten kuumalla pannulla, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
- Kun katkaravut ovat täysin kypsiä, kasta ne srirachamajoneesiin ja pyörittele ne runsaasti kastikkeeseen.
- Valmista lautanen. Tee mustasta riisistä peti, jonka päälle lisätään parsakaali ja mausteiset katkaravut. Koristele annos kevätsipulilla ja chilillä.
calories | 520 |
totalFat | 15 |
totalCarbohydrates | 72 |
protein | 49 |

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.
Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.
Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.