Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Seesamitofu | Vegaani meal prep

Seesamitofu | Vegaani meal prep
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili

Tätä makoisaa tofua on pakko kokeilla, vaikka et olisi edes vegaani.

Niall Kirkland on loihtinut vegaanin kuukauden kunniaksi herkullisen tofu-reseptin, joka on makusensaatio. Jos et pidä tofusta, olemme 100% varmoja siitä, että et vain ole valmistanut sitä vielä oikein.

Sweet & sour -kastike toimii niin hyvin, että et tule pettymään. Puhumattakaan kevätsipulista ja seesamista – ne ovat pieni lisä, mutta tekevät suuren vaikutuksen lopputulokseen.

2 annosta

Ainekset

Rapea tofu:

  • 1 kuutio kiinteää tofua
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 25g maissijauhoja
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kookosöljyä

Kastikkeeseen:

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl Sugar-Free Sauce (Sweet Chilli)
  • 2 rkl agavesiirappia
  • 2 rkl tomaattiketsuppia
  • 2 valkosipulin kynttä (murskattuna)
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl valkosipuliraetta
  • 1 tl maissijauhoja sekoitettuna noin 50ml kiehuvaa vettä

Tarjoiluun:

  • Pilkottuja kevätsipuleita
  • Seesamin siemeniä
  • Basmatiriisiä

Valmistus

  1. Pilko tofu 2cm kuutioiksi ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
  2. Siirrä tofu kulhoon, joka on täytetty soijakastikkeella ja kieritä palasia kastikkeessa, niin että kaikki peittyvät siihen.
  3. Siirrä sitten tofun palaset kulhoon, jossa on maissijauhot ja kierittele paloja jauhoissa, kunnes ne ovat peittyneet niihin.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, paitsi maissijauho-vesi-sekoitus.
  5. Lämmitä kookosöljy pannulla ja lisää siihen tofun palaset. Paista 4-5 minuuttia keskilämmöllä. Varmista että tofu on paistunut kullanruskeaksi ja rapeksi, ennen kuin käännät kylkeä. Toista sama kaikille puolille.
  6. Kun tofu on valmista, poista ne pannulta ja jätä sivuun odottamaan. Putsaa pannu nopeasti paperilla ja lisää siihen sitten kastike.
  7. Anna kastikkeen kevyesti kiehua noin 5 minuutin ajan. Lisää sitten maissijauho-vesi-sekoitus ja sekoita hyvin. Anna kiehahtaa uudelleen ja jatka paistamista, kunnes kastike tihenee. Tähän menee noin 3-4 minuuttia.
  8. Lisää rapea tofu takaisin pannulle kastikkeen joukkoon. Älä jätä tofua pannulle liian pitkäksi aikaa, sillä se menettää silloin rapeutensa.
  9. Tarjoile basmatiriisin kera ja koristele annos kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit592
Rasvan kokonaismäärä19g
Hiilihydraatit yhteensä60g
Proteiini34g
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein