Tekeekö mielesi take away -ruokaa, mutta haluat pitää ruokavalion kunnossa? Kokeile tätä herkullista suola-pippuri-kanaa, joka valmistuu helposti kotikeittiössä, mutta kilpailee makunsa puolesta paikallisen kiinalaisen ravintolan kanssa.
Tähän reseptiin tarvitset vain paistinpannun ja 20 minuuttia aikaa valmistukseen, jolla saat aikaiseksi ravinteikkaan aterian sisältäen 41g proteiinia per annos. Tällä ohjeella valmistat kaksi annosta, josta riittää myös kaverille.
2 annostahttps://youtu.be/AUpCK2bWmi4
Ainekset
320 g pieniä kanafileitä 1 tl kiinalaista 5 mausteen sekoitusta 1 tl mustapippuria 1 tl suolaa 1 tl maissijauhoja 1 rkl seesamiöljyä 1 vihreä paprika 1 pieni punainen makea paprika (tai chilipaprika, jos pidät mausteisesta ruoasta) 1 punasipuli
Valmistus
- Pilko kana kuutioiksi ja lisää kulhoon mausteiden ja maissijauhojen kanssa. Sekoita ainekset hyvin yhteen.
- Lisää paistinpannulle seesamiöljy. Kun pannu on kuuma, lisää kana.
- Paista noin 7 minuuttia, tai kunnes kana on täysin kypsää. Älä ylikypsennä kanaa.
- Kun kana on paistumassa, pilko vihannekset. Lisää ne pannulle muutama minuutti ennen kuin kana on täysin kypsää, jotta ne pysyvät rapeina.
- Kun kana on valmista ja kasvikset ovat saaneet hieman väriä, tarjoile ja nauti!
Ravitsemukselliset tiedot
Kalorit | 350 |
---|---|
Rasvan kokonaismäärä | 12g |
Hiilihydraatit yhteensä | 21g |
Proteiini | 41g |
Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.
Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.
Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.