Ilmainen toimitus yli 65€ Toimitus EU:sta Useita toimitusvaihtoehtoja Saa 15 euroa käyttörahaa suosittelemalla Toimitus 4-7 arkipäivää

38% POIS LÄHES KAIKESTA, KOODILLA 38FI | KAKSI YHDEN HINNALLA, EDULLISIN ILMAISEKSI
NETTISIVUJAMME UUSITAAN, ETHÄN VÄLITÄ PIENISTÄ HULLUNKURISUUKSISTA SIVUSTOLLAMME! :)

RUOKAOHJEET

Sweet Chilli -kastikkeella kuorrutettu lohi

Tämä Aasialaisesta keittiöstä inspiraationsa saanut lohi on täydellinen päivällinen mille tahansa viikonpäivälle.

Resepti sisältää runsaasti makua, mutta rajoitetusti kaloreita. Koko annos, sisältäen myös basmatiriisin ja parsakaalin, sisältää alle 500 kaloria. Tässä on siis hyvä vaihtoehto ateriaksi, kun kaipaat jotain todella tyydyttävää, mutta makroystävällistä.Sweet Chilli -kastikkeella kuorrutettu lohi on terveellinen ateria, joka tarjoaa paljon proteiinia ja tärkeitä omega-3 rasvahappoja. Samalla teet toisen annoksen seuraavan päivän lounaaksi, tai tarjoat päivällisen myös ystävälle ja teet vaikutuksen kokkaustaidoillasi.

 

Ainekset

  • 2 lohifileetä (ilman nahkaa)
Marinadia varten:
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl osterikatsiketta 
  • 2 rkl sweet chilli sauce
Tarjoiluun:
  • 100g basmatiriisiä
  • 100g parskaalia
Koristeluun:
  • Kevätsipulia (pilkottuna)
  • Seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. Valmista ensin marinadi yhdistämällä inkivääri, valkosipuli, soijakastike, osterikastike ja sweet chilli -kastike kulhossa keskenään. Sekoita ainekset hyvin yhteen.
  2. Lisää lohifileet marinadiin ja kääntele niitä kastikkeessa, kunnes ne ovat kokonaan marinadin peitossa. Jätä lohi kulhoon ja peitä kulho tuorekelmulla. Anna marinoitua noin 30 minuutin ajan.Jos sinulla ei ole aikaa, voit hypätä tämän vaiheen yli, mutta lopputulos on niin maukas, että se on käytetyn ajan arvoista.
  3. Lohen marinoituessa, lämmitä uuni 200°C.
  4. Kun lohi on marinoitunut, asettele fileet leivinpaperi päällystettyyn uunivuokaan ja kaada jäljelle jäänyt marinadi fileiden päälle.
  5. Paista uunissa 7-10 minuuttia, kunnes kastike on karamellisoitunut lohen päälle.
  6. Ota pois uunista ja tarjoile heti basmatiriisin ja höyrytetyn parsakaalin kanssa.
  7. Koristele halutessasi kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

calories483
totalFat16
totalCarbohydrates54
protein29
Lauren Dawes
Lauren Dawes Writer and expert

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

Related Posts