Sweet Chilli -kastikkeella kuorrutettu lohi

Tämä Aasialaisesta keittiöstä inspiraationsa saanut lohi on täydellinen päivällinen mille tahansa viikonpäivälle.
Ainekset
- 2 lohifileetä (ilman nahkaa)
- 1 tl tuoretta inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl osterikatsiketta
- 2 rkl sweet chilli sauce
- 100g basmatiriisiä
- 100g parskaalia
- Kevätsipulia (pilkottuna)
- Seesaminsiemeniä
Valmistus
- Valmista ensin marinadi yhdistämällä inkivääri, valkosipuli, soijakastike, osterikastike ja sweet chilli -kastike kulhossa keskenään. Sekoita ainekset hyvin yhteen.
- Lisää lohifileet marinadiin ja kääntele niitä kastikkeessa, kunnes ne ovat kokonaan marinadin peitossa. Jätä lohi kulhoon ja peitä kulho tuorekelmulla. Anna marinoitua noin 30 minuutin ajan.Jos sinulla ei ole aikaa, voit hypätä tämän vaiheen yli, mutta lopputulos on niin maukas, että se on käytetyn ajan arvoista.
- Lohen marinoituessa, lämmitä uuni 200°C.
- Kun lohi on marinoitunut, asettele fileet leivinpaperi päällystettyyn uunivuokaan ja kaada jäljelle jäänyt marinadi fileiden päälle.
- Paista uunissa 7-10 minuuttia, kunnes kastike on karamellisoitunut lohen päälle.
- Ota pois uunista ja tarjoile heti basmatiriisin ja höyrytetyn parsakaalin kanssa.
- Koristele halutessasi kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
calories | 483 |
totalFat | 16 |
totalCarbohydrates | 54 |
protein | 29 |

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.
Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.
Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.