RUOKAOHJEET
Vähäkaloriset vadelmajuustokakkuset

Juustokakkua välipalaksi? Miksipä ei, jos se on näin terveellistä!
Juustokakku on yksi parhaita jälkiruokia ja mikä voisikaan tehdä siitä parempaa, kuin saada sitä sopivan kokoisina annoksina välipalaksi mukaan. @raziyyz selkeästi osaa hommansa, sillä loihti tämän yksinkertaisen, mutta herkullisen reseptin, joka on linjassa makrojen kanssa. Siinäpä vasta musiikkia korville.
https://www.instagram.com/p/CbtTWNmDdAb/
Ainekset
Juustokakku:
- 1 dl rasvatonta tuorejuustoa
- ¾ dl rasvatonta kreikkalaista jogurttia
- 1 kokonainen kananmuna
- 1/2 tl vaniljauutetta
- Puristus sitruunaa
- 2-3 rkl sokeritonta vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa)
- 1/8 tl suolaa
- 1 & 1/2 annosta (35-50g) proteiinijauhetta
Päälle:
- 1,5 dl jäisiä vadelmia
- 1/2 tl hunajaa (tai sokeritonta vaahterasiirappia)
- Puristus sitruunaa (vaihtoehtoinen)
- 0,5 dl murskattuja muroja tai granolaa tai murskattuja pähkinöitä
Valmistus
- Yhdistä kaikki juustokakun ainekset keskenään kulhossa ja sekoita hyvin.
- Täytä 6 muffinivuokaa sekoituksella.
- Then fill a muffin tray with muffin liners and fill these with the mixture.
- Laita paistumaan esilämmitettyyn uuniin (190 astetta) 22-24 minuutiksi.
- Kun kakut ovat paistumassa uunissa, laita jäiset vadelmat paistinpannulle hunajan ja sitruunan kanssa, kunnes sekoitus muuttuu tahnaksi.
- Kun juustokakut ovat paistuneet, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä ennen vadelmatahnan lisäämistä.
- Ripottele päälle muroja (tai valitsemaasi vaihtoehtoa) ja laita sitten jääkaappiin siihen asti, että kaipaat herkullista välipalaa.
calories | 104 |
totalFat | 2 |
totalCarbohydrates | 7 |
protein | 14 |

Laura Myllykoski Writer and expert