Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Yksinkertainen proteiinipitoinen lasagne

Yksinkertainen proteiinipitoinen lasagne
Lauren Dawes
Writer and expert1 vuosi Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili
Mitä tulee pastaruokiin, lasagne kuuluu ihan omaan liigaansa.

Ainoa lasagnen huono puoli on se, että sen valmistamiseen kuuluu aikaa. Onneksi tuttu kokkimme @healthy_floflo on keksinyt tavan yksinkertaistaa valmistusta, uhraamatta kuitenkaan makua.

Ihan alkuun voit unohtaa maitokastikkeen tekemisen. Sen sijaan Flo sekoittaa raejuustoa, parmesaania ja mausteita, joista saadaan aikaan aikaan todella helppo vaihtoehto, joka sisältää myös runsaasti proteiinia. Tuplavoitto.Tämä on täydellinen ruoka viikonloppuun jaettavaksi ystävien tai perheen kanssa. Buon appetito.4 annosta

https://youtu.be/rpGcDcprPU4

 

Ainekset

  • 500 g rasvatonta jauhelihaa (5% rasvaa)
  • 1 porkkana (paloiteltuna)
  • 1 sellerin varsi (paloiteltuna)
  • 1/2 sipuli (paloiteltuna)
  • 1 tölkki tomaattikastiketta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 300 g raejuustoa
  • 30 g parmesaania (raastettuna)
  • 1 tl yrittisekoitusta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 6 lasagnelevyä
  • 70 g mozarellaa (raastettuna)

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 180 °C.
  2. Paista jauheliha paistinpannulla täysin kypsäksi. Ota jauheliha pois paistinpannulta ja jätä odottamaan seuraavaa vaihetta.
  3. Sekoita raejuusto, parmesaani ja puolet mausteista (yritit, valkosipulijauhe ja mustapippuri) pienessä kulhossa. Käytä sauvasekoitinta ja sekoita ainekset keskenään täysin tasaiseksi ja jätä odottamaan seuraavaa vaihetta.
  4. Lisää paistinpannulle hieman vähäkalorista paistoöljyä ja lisää sitten sipulit, porkkanat ja sellerit. Paista noin 3-5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.
  5. Lisää paistettu jauheliha sekä loput mausteet paistinpannulle. Lisää sitten tomaattikastike.
  6. Paista 5-10 minuuttia, kunnes kastike sakenee ja ainekset ovat ehtineet imeä itseensä makua.
  7. Aloita rakentamaan lasagnea. Siirrä kolmasosa jauhelihakastiketta uunivuoan pohjalle ja lisää 2 lasagnelevyä päälle. Lisää toinen kerros kastiketta lasagnelevyjen päälle, sekä puolet juustokastikkeesta. Lisää viimeiseksi 2 lasagnelevyä, jonka päälle loput jauhelihakastikkeesta ja juustosekoituksesta.
  8. Ripottele päälle raastettua mozzarella-juustoa ja peitä vuoka foliolla. Paista uunissa 25-30 minuuttia (ilman foliota viimeiset 5 minuuttia).
  9. Anna jäähtyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit447
Rasvan kokonaismäärä9g
Hiilihydraatit yhteensä35g
Proteiini55g
Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein