Treenaajan ystävänpäivä
On taas se aika vuodesta muistaa ystävääsi tai kultaasi - nimittäin ystävänpäivä! Varauksen tekeminen täpötäyteen ravintolaan ystävänpäivänä ei kuulosta niin mukavalta kun tiedät jo miten vaikeaa se voi olla. Tämän lisäksi ravintolan loppusumma voi olla myös jotain mitä et välttämättä haluaisi käyttää ja jos olet tarkemmalla ruokavaliolla voivat ravintola-annokset aiheuttaa päänvaivaa (ratkaisuna myös cheat-päivän pitäminen). Vaikka saisitkin varauksen tehtyä, saatat joutua istumaan vieri viereen toisen pariskunnan kanssa kun tarkoituksenasi oli viettää intiimi ilta ystäväsi tai rakkaasi kanssa. Siksi suosittelemmekin jäämään kotiin tai kokkaaman kaverin luona. Voit käyttää tekemäämme menua, jonka avulla tiedät juuri tarkalleen miten teet illastanne unohtumattoman – pysyen kuitenkin ruokavaliossa.
3 Terveellistä ystävänpäivä -reseptiä ystävälle tai rakkaallesi
Sytytä siis kynttilät omassa ruokapöydässäsi ja laita taustalle soimaan juuri mitä itse haluat. Laatimamme kolmen ruokalajin illallinen sisältää paljon proteiinia, vähän prosessoituja hiilihydraatteja sekä sokeria ja on juuri täydellinen romanttiseen #fitcouple iltaan tai vaihtoehtoisesti juhlistamaan ystävyyttä treenikaverisi kanssa. Muista ystävää tai rakasta myös pienellä (tai vähän suuremmalla) lahjalla ja tsekkaa ystävänpäivä -tuotteemme täältä!
Siirry suoraan: ________________________________________Alkuruoka: Munakoiso-feta -bruschettaPääruoka: MozzarellalihapullatJälkiruoka: New York paistettu juustokakku
Terveellinen alkuruoka ystävänpäiväksi: Munakoiso-feta -bruschetta
Tämä munakoisobruschetta on täydellinen korvike hiilaripitoiselle italialaiselle perinteiselle alkuruoalle. Voit muokata ohjetta mielesi mukaan ja vaihtaa fetan esimerkiksi mozzarellaan tai parmesaniin. Vaikka ystävänpäivä on vain kerran vuodessa, muista valita kevyempi juusto jos ystäväsi tai kultasi ei halua pitää cheat-päivää ystävänpäivänäkään.
Ainekset:
Annosmäärä: 2 • 2 keskikokoista munakoisoa • 4 viipaletta serrano-kinkkua • 50g fetajuustoa • 2 tbsp. balsamico-kastiketta
Valmistus:
1. Viipaloi munakoiso poikkisuunnassa noin 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Voitele molemmat puolet kookosöljyllä ja ruskista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin minuutin verran molemmilta puolilta.
2. Nosta munakoisoviipaleet lautasille ja ripottele päälle fetajuusto sekä kinkkuviipaleet. Viimeistele annos balsamicolla ja nauti.
RAVINTOSISÄLTÖ PER ANNOS
Kalorit: 204 Proteiini: 15g Rasva: 10g Hiilihydraati: 12g
Pääruoka: Mozzarellalihapullat
Koska mikään ei ole parempaa kuin kevyet ja herkulliset mozzarellalla täytetyt lihapullat ystävänpäivänä! (Tarjoiltuna munakoison kanssa tietenkin tehden siitä entistä kevyemmän annoksen). Jos sinä tai kumppanisi olette kasvissyöjiä voit korvata jauhelihan kikherneillä ja tehdä herkullisia kasvispyöryköitä.
Ainekset:
Lihapulliin: • ½ punasipuli • 2 valkosipulinkynttä • 350g vähärasvaista jauhelihaa • ½ tl merisuolaa • ½ tl mustapippuria • 1 tl italialaista yrttisekoitusta • 1 muna • 8 mini mozzarellapalloa (voit valita vähärasvaisen vaihtoehdon jos haluat)
Kastikkeeseen: • 1 punasipuli hienoksi pilkottuna • 400g tomaattikuutioita tölkissä • 2 valkosipulinkynttä • 1 kokonainen chili (älä poista siemeniä jos haluat lihapullien olevan erityisen tulisia) • 1 tl tomaattipyreetä • ½ tl merisuolaa • ½ tl mustapippuria
Lopuksi: • 4 isoa kesäkurpitsaa (raasteena tai spiralisoituna) • Hieman suolaa ja pippuria
Kasvisversio:
• Korvaa jauheliha 300g kikherneitä muussattuna • Lisää toinen muna ja vaihtoehtoisesti myös 1dl porkkanaraastetta
Valmistus:
1. Lämmitä uuni 200°C.
2. Pilko sipulit ja purista sekaan valkosipuli. Lisää sekaan jauheliha, suola, pippuri, yrtit sekä muna. Sekoita ainekset yhteen käsin.
3. Muotoile taikinasta 8 isoa lihapullaa ja paina sormellasi pieni kuoppa mozzarellalle jokaisen lihapullan pinnalle. Muotoile lihapulla niin, että peität mozzarellan sen sisälle. Aseta lihapullat voideltuun astiaan ja paista uunissa noin 25-30 minuuttia kunnes pinta on hieman ruskea.
4. Odottaessasi lihapullien valmistumista tee kastike. Lisää kattilaan hieman kookosöljyä ja lisää sekaan sipulit. Ruskista sipuleita 4-5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja chili ja paista vielä 2 minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattikuutiot, -pyree sekä mausteet. Kiehauta kastike ja laske sitten lämpö alhaiselle ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
5. Kun lihapullat ovat valmiita lisää ne tomaattikastikkeen sekaan ja antaa hautua vielä 10 minuuttia.
6. Kun lihapullat valmistuvat voit paistaa kesäkurpitsapastan miedolla lämmöllä kookosöljyssä 7-8 minuutin ajan.
RAVINTOSISÄLTÖ PER ANNOS
Kalorit: 435 Proteiini: 55g Rasva: 15g Hiilihydraatit: 19g
Jälkiruoka: Kevyempi New York paistettu juustokakku
Tämä maukas New York proteiini-juustokakku sisältää vain pienen osan normaaliversion kaloreista unohtamatta kuitenkaan makua. Se sisältää vähemmän rasvaa ja sokeria kuin alkuperäinen versio eli voit herkutella huoletta! Yllätä ystäväsi tai kumppanisi loihtimalla tämä herkullinen juustokakku joka ei kerry suoraan vyötärölle. Ohjeesta valmistuu 8 palaa joten voitte nauttia kakusta myös myöhemmin tai jos tarkoituksenasi on juhlia ystävänpäivää koko kaveriporukan on tämä tilaisuuteen juuri sopiva. Jos luulet, että sinulle ja ystävällesi riittävät pelkkä alku- ja pääruoka voit myös korvata jälkiruoan herkullisilla ja söpöillä proteiini-suklaasydämillä.
Ainekset:
Annoskoko: 8 palaa
Pohja: • 50g kaurahiutaleita • 70g manteleita • ½ tl suolaa • 3-4 tl valitsemaasi makeutsainetta • 50g sulatettua Kookosöljyä
Täyte: • 500g vähärasvaista tuorejuustoa • 350g kreikkalaista jugurttia • 3 mitallista (90g) vanilja-heraproteiinia • 2 isoa munaa ja 1 pieni • 12-15 tippaa Vanilla FlavDrops tai 1 tl vaniljauutetta • 2 tl sitruunamehua Kuorrute (ei pakollinen, mutta kruunaa maun): • 200g mustikoita • 1-2 tl sokeria tai vaahterasiirappia • 75ml vettä
Valmistus:
1. Lämmitä uuni 180°C ja peitä kakkuvuoka leivinpaperilla.
2. Aloita pohjasta. Sekoita kaurahiutaleet, mantelit, suola ja makeutusaine kunnes koostumus muistuttaa normaalia keksipohjaa. Lisää sekaan sulatettu kookosöljy. Koostumuksen tulisi muistuttaa taikinaa ja olla tahmaista. Voit tarvittaessa lisätä sekaan lisää kookosöljyä jos taikina on liian kuivaa.
3. Painele taikina kakkuvuoan pohjaan. Käytä lasin pohjaa apuna saadaksesi pohjasta kiinteän. Paista keskitasolla 20-22 minuuttia tai kunnes pohja on kultaisen ruskea. Nosta pöydälle jäähtymään.
4. Tee täyte odottaessasi. Sekoita täytteen ainekset yhteen isossa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on juoksevaa.
5. Paista seosta 25 minuutin ajan 175°C. Tämän jälkeen laske lämpötila 90°C ja paista toiset 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa täysin ennen tarjoilua.
6. Kakun jäähtyessä voit tehdä kuorrutteen. Lämmitä pinnoitettu paistinpannu keskilämmöllä ja lisää mustikat. Paista mustikoita 3-4 minuuttia ja lisää sitten vesi ja sokeri. Paista seosta toiset 8-10 minuuttia antaen seoksen tiivistyä. Sekoita välillä. Kun kuorrute muistuttaa siirappia voit kaataa sen kulhoon.
7. Kun molemmat juustokakku ja kiille ovat jäähtyneet voit kaataa kiilteen kakun päälle. Nauti heti tai säilö jääkaapissa 5 päivän ajan.
RAVINTOSISÄLTÖ PER PALA
Kalorit: 275 Proteiini: 20g Rasva: 15g Hiilihydraatit: 17g
Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi