On vaikea uskoa, että tämä kermainen ja juustoinen pasta on täysin kasvipohjaista!
Mac n cheese on kulttiklassikko. Se on täysin välttämätön ruoka tähän aikaa vuodesta ja nyt maailman vegaanin kuukauden kunniaksi esittelemme tästä ruokien aatelista vegaanin version. Se on ihan yhtä nautinnollinen ja herkullinen, mutta ei sisällä lainkaan maitotuotteita.4 annostahttps://youtu.be/BYr1g47oQVY
Ainekset
- 250g makaroonia
- Oliiviöljyä
- ½ sipuli (pilkottuna)
- 3 valkosipulin kynttä (murskattuna)
- 2 dl cashewpähkinöitä (yön yli liuotettuna ja kuivattuna)
- 1 tl chilijauhetta
- ½ tl kuminaa
- 3 rkl ruokahiivaa
- Suolaa maun mukaan
- 10 dl kasvislientä
- 3 rkl paahdettuja leivän paloja
Valmistus
1) Lisää makaroonit kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä 9-10 minuuttia )tai pakkauksen ohjeen mukaan).2) Lämmitä samalla oliiviöljy paistinpannulla keskilämmöllä ja lisää siihen pilkottu sipuli. Paista sipulia muutama minuutti ja lisää sitten valkosipuli. Paista vielä 2 minuuttia.3) Laita sipuli-valkosipuli-sekoitus tehosekoittimeen yhdessä liuotettujen ja kuivattujen cashewpähkinöiden kanssa. Lisää sitten joukkoon chilijauhe, kumina, ruokahiiva ja ripaus suolaa. Kaada joukkoon kasvisliemi ja sekoita paksuksi, tasaiseksi seokseksi.4) Siivilöi makaroonit ja laita takaisin kattilaan. Lisää sitten päälle “juustokastike” ja sekoita hyvin joukkoon.5) Tarjoile välittömästi ja ripottele päälle paahdettuja leivän palasia. Nauti!
calories | 452 |
totalFat | 13 |
totalCarbohydrates | 63 |
protein | 16 |